Receptie: 015-251 31 00
info@zorgservicexl.nl

Over Zorgservice XL

Zorgservice XL ondersteunt ziekenhuizen bij het optimaliseren van de zorgprocessen en het realiseren van betaalbare zorg door slimme inkoop en betrouwbare en efficiënte logistiek. Als enige partij in Nederland verzorgt Zorgservice XL voor ziekenhuizen het totale proces van inkoop en logistiek, van bestelling, tot levering en factuurafhandeling.
Op dit moment werkt Zorgservice XL voor een groeiende klantenkring van ziekenhuizen in de regio Rotterdam / Den Haag. Dit zijn het HagaZiekenhuis, het Reinier de Graaf, het LangeLand Ziekenhuis (samen Reinier Haga Groep), het Franciscus Gasthuis & Vlietland en het IJsselland Ziekenhuis.

Ontstaan van Zorgservice XL
In 2009 besloten het HagaZiekenhuis, het Reinier de Graaf en het Sint Franciscus Gasthuis om de samenwerking te zoeken rond inkoop en logistiek. Door groter en efficiënter in te kopen, was de verwachting dat er flink bespaard kon worden. Die besparingen zijn ook gerealiseerd. Sinds de oprichting van Zorgservice XL is er een aanzienlijke besparing gerealiseerd. In 2013 sloten ook het Vlietland Ziekenhuis en het IJsselland Ziekenhuis zich aan bij Zorgservice XL. En in 2017 verwelkomde Zorgservice XL het LangeLand Ziekenhuis in Zoetermeer als klant.

Lees meer over de aangesloten ziekenhuizen:

HagaZiekenhuis
Reinier de Graaf
IJsselland Ziekenhuis
Franciscus Gasthuis & Vlietland
LangeLand Ziekenhuis